C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; özge bir deyişle bir yahut daha ziyade yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği elden oluşturulamasa da, kem uygulamayı sağlayıcı özge sınıflar midein zemin sınıflar olarak görev yapabilir.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan derslik ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

O veriyi kullanabilmek midein unboxing fiillemleri yaparız.Object bilgi tipi bu özelliğiyle bizlere berenarı suhulet katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında lazım tiplere Convert edebiliriz…

TextBox, kullanıcıların sağlam başlangıçi yapabileceği ve programların bu girdileri ustalıkleyebileceği bir denetleme mutavassıtdır. Bu makale, C# vüruttiricileri amaç allıkır ve TextBox'un nasıl kullanıldığı, özellikleri ve temelı ipuçları üzerine bilgi esenlar.

C# programlama dilinde, Object derslikı, omurga nesne türlerinin atasıdır. Object dershaneı, C# dilinde kullanılan bütün öbür sınıfların madun derslikıdır ve bu nedenle dilin en baş yapı taşlarından birini oluşturur.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa şu demek oluyor ki implement edilmişse, o Interface mideindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı şu demek oluyor ki implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Bırakıt Mealı ve C# Class Encapsulation derslerim yürekin hazırladığım aplikasyon içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Object derslikı, C# dilindeki en taban sınıftır ve birbir hayli taban aksiyonlevi mideerir. Bu kârlevler ortada nesne oluşturma, muadele muhaliflaştırması masnu, hash kodu alıntı üzere nöbetlemler bulunur.

object b=10; //Boxing Üstte b adında object tipli bir değişebilir oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğnöbetkeni Unboxing ika etmek dâhilin bayağıdaki nöbetlemi yapmamız gerekiyor.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine ulaştığında bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Yukarıdaki verdiğim derslere delik atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut yerler olur. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

WordWrap:İlgili Texbox'daki kırların müstevi devam edilmesini yada bi madun satıra geçmesini ayarlar.

C# List Kesinlikle Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri yahut nesneleri listelememizi sağlamlar. Vakit kaybetmeden sadece herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Özelliklerine boy bos atayarak dershane veya yapı nesnelerinin C# Object Kullanımı ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve sarrafiyelatabilirsiniz. Henüz bir tomar vukuf derunin bkz. Nesne saksılatıcı kullanarak nesneleri başlatma.

Report this page